Endnu en af de ting, som bare hører julen til for mit vedkommende: Brunkager! Men ikke hvilken som helst slags brunkager, det skal være brunkager bagt efter min mosters opskrift, for det gør hele forskellen. De her brunkager er sprøde og lækre – og så er der pomeransskal i, som giver en svag appelsin smag og er sådan lidt chewy at tygge i. De kan slet ikke sammenlignes med de kedelige og bløde brunkager man kan købe i supermarkedet.

Jeg bilder mig ind, at jeg faktisk kan huske, da jeg smagte brunkagerne første gang. Jeg var i himlen og sidenhen, er det kun dem, jeg spiser til jul. Jeg har fået lov af min moster Ulla, at dele opskriften med jer, så den kommer her.

Moster Ullas brune kager

Tilberedningstid: 30 min.

Giver ca. 200 brunkager

 • 500 g sirup
 • 250 g brun farin
 • 250 g smør
 • 750 g mel
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk stødt nellike
 • 1 tsk ingefær
 • 1 tsk potaske udrørt i lidt vand
 • Revet skal af 1 usprøjtet citron
 • 100 g pomeransskal
 • Mandler efter smag (jeg brugte en lille håndfuld)

Sirup, smør og farin koges i en lille gryde og sættes herefter til afkøling. Mel, krydderier, potaske, citronskal, pomeransskal og mandler tilsættes. Dejen æltes godt igennem, rulles til 4 pølser og stilles koldt 1-2 dage (evt. i fryseren). Kagepølserne skæres i 1-2 mm tykke skiver og bages ved 190 grader i ca. 8 min (alt efter tykkelse og hvor sprøde man ønsker kagerne).

God julekagebagelyst,

Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *