Okay, hvis jeg ikke når andet resten af december, så går det hele nok alligevel, for nu har vi et juletræ! Og det må da være det vigtigste og mest uundværlige, når man holder jul. Træet er hentet hjem, stillet op OG pyntet i weekenden. Det er da meget godt klaret på en søndag, synes jeg. Julepynten herhjemme består af en blandet landhandel af lidt arvestykker fra mit barndomshjem (ikke ret meget desværre, for det er stadig i brug hos mine forældre), genbrugsfund, hjemmelavede julepynt og så lidt der er købt. Egentlig ligesom resten af vores hjem 🙂 Og så kommer de smukke snebolde, som jeg har fået af min svigermor (se her), selvfølgelig også op på juletræet. Børnene har endnu ikke produceret den store mængde julepynt, men når den tid kommer, så bliver det helt sikkert også hængt op. For mig, så skal et juletræ være fyldt med minder. Jeg er vild med, at jeg kan gå rundt om det og kigge på pynten og huske på, at “den her lavede XX, da han var så og så gammel” eller “den her kommer fra XX’s barndomshjem” eller “den her fik vi fordi…” eller “den her skal hænge ved siden af den her, fordi de er venner”. Så kan julepynten alle andre steder være æstetik og smuk, men på juletræet er det altså historierne der tæller. Nå men altså, vi har bare ikke så meget julepynt endnu med historie, så indtil da, må vi pynte med det vi har. Bemærk forresten, hvordan tingene hænger i klynger og mest forneden på træet. Det er børnene, der har været i gang med at hænge op og så ender pynten jo sådan – og jeg vil ikke have det på nogen anden måde. Ja og så er den første gave allerede kommet under træet. Størstebarnet har tegnet en tegning til mig og pakket den ind. Han er meget hemmelighedsfuld omkring det, så jeg glæder mig til at se hvad han har fundet på.

Grankoglerne herover har jeg selv lavet. Det er ret nemt. Det er bare grankogler sprayet med julesne (den type man kan komme på vinduer), så det ligner, der er faldet sne på dem og så har jeg limet et bånd på, så de kan hænge på træet.

Som du kan se på billederne, så har vi en lyskæde på træet. Det skyldes, at vi tit tænder træet om aftenen og nyder at se på det i dagene op til jul. Selve juleaften (eller faktisk lille juleaften, hvor vi skal fejre jul med min svigerfamilie) bliver lyskæden taget ned og der kommer rigtige stearin julelys på. Hilsen,

Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *