Julen er en tid med masser af fester og gæster, lige fra julefrokost med veninderne til julehygge med familien. Men det kalder jo på den famøse værtindegave. Hvis du er lige som mig, så glemmer du det altid og står i sidste øjeblik og tænker “shit”. Heldigvis er der ikke den store tradition for værtindegaver i min familie eller blandt venner, men derfor er det nu alligevel en hyggelig og betænksom gestus at dukke op med en lille ting. Derfor har jeg lavet et bud på en værtindegave, som du kan stykke sammen af ting du (formentlig) allerede har liggende derhjemme og som går hurtigt at lave – du kan endda sætte børnene til det 🙂

Du skal bruge:

  • Almindelig hobby lim
  • En pensel
  • Syltetøjsglas
  • Sukker
  • Eventuelt tape
  • Eventuelt lidt bånd

Start med at fjerne mærkaterne fra glasene, samt eventuel duft af rødbeder, syltetøj eller andet godt. Det gøres nemmest ved at hælde kogende vand på glassene i en stor skål eller balje. Efter lidt tid, kan mærkaterne nemt pilles af og det resterende lim, kan fjernes med en skurresvamp. 

Glassene males herefter med lim og rulles i sukker. Man skal være lidt hurtig, så limen ikke når at tørre. Jeg lavede både nogle med en lige kant, ved at sætte tape rundt om glasset og nogle hvor jeg tegnede med limen i frihånd. Det blev til et snebakke-landskab og nogle istapper. Desuden forsøgte jeg mig også med rørsukker, som er mere gylden i farven – det blev også ret godt. En anden mulighed er, at blande lidt glimmer i sukkeret, for en mere glinsende effekt. Glassene blev sat til side, så de kunne tørre og som afslutning kom jeg lige et bånd rundt om, så de blev ekstra fine.

Glassene kan både forvandles til lygter, ved at komme fyrfadslys i eller de kan bruges som dekoration ved, som her, at komme eksempelvis blandede nødder eller fine grankogler med glimmer i. Eller de kan laves til nisselandskaber, ved at komme vat og et par nisser i. Og lad nu være med at komme både vat og fyrfadslys i – så går tingene altså op i røg!

  

Glassene skal stå indendør, da sukkeret ikke kan klare fugten i luften udendørs. Hvis man gerne vil lave udendørs lygter, kan man i stedet bruge fint sandkassesand.

God jule-weekend,

Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *