Så er det snart weekend igen. Arhhh, det er nu dejligt. Mon du har nogen planer? Ellers kommer her et rigtig godt bud på en kreativ familieaktivitet, hvor der er skruet max op for kvalitetstiden og hyggen med børnene, nemlig en efterårskrans af de nedfaldne blade med deres smukke, dybe rødbrune farve. Det er faktisk en af de ting, jeg stadig mindes, at jeg lavede som barn i fritteren.

Så det er bare med at smide børnene i flyverdragterne, selv tage godt med tøj på og så ellers begive sig til den nærmeste skov for at samle blade. I en snæver vending, kan en hurtig tur i det lokale kvarter formentlig også godt gå – der er jo nedfaldne blade overalt. Der skal samles ret mange, omkring en almindelig indkøbspose fuld.

Når I kommer hjem igen, med kinderne godt blæst igennem, skal bladene bare trådes på noget ståltråd. Det kan små fingre sagtens klare, men da der skal trådes maaange blade før man har til en hel krans, kan man eventuelt hjælpes ad ved at tråde i begge ender på samme tid. Når kransen har den ønskede længde, snurres ståltrådsenderne sammen og der laves en løkke, så den kan hænges op. Tilføj eventuelt et bånd for lige at runde den af. Her er kransen lavet af blandede rødbrune blade, men man kan også eksperimentere med gule blade, stedsegrønne blade eller eucalyptus blade, der er den smukkeste støvet grønne farve. Når Julen er ovre kan kransen desuden snildt pakkes ned og gemmes til næste år.

Rigtig god snarlig weekend,

Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *