Så nærmer Halloween sig. Før vi fik børn og før vi flyttede til forstaden var denne dag ikke en stor ting for mig, sådan bare endnu een af de der amerikanske traditioner, der langsomt er kommet til Danmark og efterhånden har vundet indpas. Lidt ligesom Valentines Day… og Thanksgiving… og Black Friday – en dag som butikkerne hyper vildt, for det er jo godt for omsætningen og som de fleste danskere elsker at brokke sig over ved frokostbordet. Nå, men altså, efter vi flyttede er det pludselig kommet til at betyde meget mere. På vores vej fejrer man Halloween – og man går op i det! Så derfor måtte vi da også gi’ den gas med den udendørs oppyntning, hvilket er helt okay for mig og mit kreative pyntegen.

Det er nu andet år vi pynter op og deler slik ud og jeg kan stadig blive overrasket over hvor mange børn og voksne der kommer forbi i løbet af aftenen. Sidste år løb vi meget tidligt tør for de ca. 70 edderkoppe- og monsterkager jeg havde lavet. Det kom virkelig bag på mig og resten af aftenen måtte jeg gemme mig som en kujon i stuen uden at åbne for de svært utilfredse børn der kom forbi. I år havde jeg købt slik til 300 og alligevel var der kun en meget lille bundslat tilbage sent om aftenen! Pyha, gad vide hvordan det bliver næste år??!?

Som sagt, så foregår vores Halloween oppyntning stort set kun udenfor. En god del af pynten fra sidste år var blevet gemt, så det var bare med at hive kassen frem fra gemmerne. Herudover har jeg et særligt projekt i år – mere om det i et senere indlæg. Da størstebarnet stadig var lille sidste år og ikke havde oplevet Halloween før, havde jeg holdt oppyntningen til ting, der ikke var alt for skræmmende og blodigt. Her er hvordan oppyntningen så ud sidste år, måske kan det inspirere dig til at gøre lidt ekstra ud af uhyggen i år?

Ved vores hoveddør har vi to runde lamper. Dem havde jeg forvandlet til lysende spøgelser. Jeg havde i den lokale genbrugsbutik fundet et gammelt hvidt gardin, som jeg halverede og tegnede øjne og mund på med en sort sprittusch. Easy peasy. Som bonus er lamperne bevægelsesaktiveret, hvilket betyder, at de først tænder når man er et stykke inde i indkørslen. Det giver en ret god og skræmmende effekt.

Kæmpe spindelvævet er lavet ud af noget sort garn, jeg alligevel havde liggende. Det blev jeg aldrig helt tilfreds med, da det var besværligt at lave, ikke sad ordentlig fast og var svært at se. Det kan være jeg må give det endnu et forsøg i fremtiden, en slags version 2.0 med forbedringer ud fra de erfaringer jeg nu har gjort mig.

Klyngen af flagremuse var jeg til gengæld meget begejstret for. Med meget lidt arbejde gav det en god og dramatisk effekt på vores husmur. Flagermusene er klippet af almindelig sort karton, der er bukket på midten, så man kun skal klippe ½ flagermus. Det giver desuden en sej 3D effekt når man folder dem ud og sætter dem op på væggen. Skabelonen var een jeg selv tegnede. De er hængt op med gaffatape på husmuren, hvilket godt kunne lade sig gøre i et par dage, men efter det, begyndte de at falde ned (pga. fugten i luften). Så hæng dem ikke op for tidligt, hvis du gerne vil have at de bliver hængende til Halloween.

Det lasede stof, vi havde hængende i carporten, var også noget af det, der gav en uhyggelig stemning. Jeg ville have købt ostelærred, da det trevler bedre, men det var udsolgt, så jeg endte med noget almindeligt hvidt lærredsstof. Stoffet blev klippet ud i passende firkantede stykker, indfarvet med en stærk te-blanding og så blev der klippet baner og huller i lidt tilfældigt, før det blev hængt op.

Ud mod vejen har vi en stor busk/hæk stående. Det skulle selvfølgelig også udnyttes. Her gav jeg mig i kast med et forsøg på, at forvandle den til et stort monster. Jeg klippede øjne og mund ud af hvidt pap, som blev farvelagt med sort sprittusch og fik monteret tøjklemmer bag på. Igen med hjælp fra gaffatape. De færdige ansigter blev sat op på busken alt efter hvor der lige var en gren de kunne sættes på. Også disse pap-ansigter var efter et par dage lidt sølle at se på, så det er noget der skal sættes op umiddelbart før Halloween. Alternativt, kan man lave øjnene ud af hvide plastik engangstallerkener (de runde øjne) med sort pap som pupil, så holder det meget bedre.

Som prikken over i’et på den uhyggelige stemning, fandt jeg vores meget gamle trillebør frem, smed en god gang brænde og visne blade i og toppede det af med et købt hekse/skelet hoved, skelethænder af pap (Se her for DIY guide) og købt spindelvæv. På jorden havde vi græskar og æblelys (Se her for DIY guide).

Alt i alt synes jeg selv, at det var et ret godt første forsøg på Halloween fejring og minus den manglende mængde slik, blev det også taget godt imod. I år har jeg planer om at tilføje endnu et element til oppyntningen, så stay tuned….

Pynter I mon op til Halloween hos jer? Og er I kommet i gang endnu? Smid gerne en kommentar – jeg er vild med at få ny inspiration ?

De bedste hilsner,

Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *