I år havde jeg kun tid til et Halloween projekt, så hvorfor ikke give sig I kast med et ambitiøst et af slagsen: En kæmpe edderkop! Siden sidste år havde jeg drømt om at lave en rigtig ækel, uhyggelig og STOR edderkop, der kunne sidde på vores tag og vogte over indgangen. Så jeg måtte en tur forbi byggemarkedet og hente materialer.

Her er hvad jeg brugte:

  • 12 rørskåle (bruges til isolering af rør)
  • Hønsenet
  • Flamingo blok
  • Sort spraymaling
  • Grillspyd
  • Gaffa tape
  • Stoffet fra et sort og plysset tæppe (fundet i JYSK)
  • Lysende diode øjne (fundet i Panduro Hobby)

Edderkoppebenene lavede jeg af de 12 isoleringsrør. Jeg brugte 1½ rør til hver ben. Isoleringsrørene er åbne langs hele den ene side og kan klistres sammen efter man fjerne et stykke beskyttelsesplast. For at edderkoppebenet ville spidse til i den ene ende, klippede jeg først en kile fra den ene ende og ca. halvvejs op i røret, der hvor røret alligevel er åbent. Herefter fjernede jeg det resterende beskyttelsesplast i den uklippede ende og tapede den spidse ende godt til med gaffatape. For at give benet et knæk, klippede jeg en lille kile på tværs af røret ca. 1/3 inde fra den ikke-spidsede ende. På den måde kunne benet bøjes sammen og tapes godt til. Endelig satte jeg ½ ekstra isoleringsrør på med gaffatape, igen i en vinkel, så der kom et knæk på benet. De i alt 8 ben fik sat to grillspyd på i enden, der skal fastgøres til edderkoppens krop, og blev spraymalet sort. Jeg var ikke så omhyggelig med at dække benene fuldstændig med spraymalingen, da jeg faktisk synes det gav en god og virkelighedstro effekt at farven changerede fra grå til sort.

Kroppen på edderkoppen lavede jeg ud af hønsenet. Jeg brugte vores BObles tumlemøbler som skabelon og formede kroppen og hovedet hen over dem. Det viste sig dog at især kroppen ikke kunne holde formen, når der kom stof henover, så jeg måtte skære en flamingoblok ud og lægge ind i kroppen for at den ikke kollapsede. Flamingoblokken skar jeg bare til med vores køkkenkniv, men en hobbykniv ville sikkert også være fin til formålet. Nå ja og så ”Note to self” til næste gang jeg skal skære i flamingo: Vær forberedt på, at der er små hvide kugler OVERALT bagefter. De små sataner klistrer jo til én, som galt det deres liv og jeg lignede en snemand, da jeg først var færdig og måtte støvsuge mig selv og hele vores indkørsel for at slippe af med dem. Som øjne havde jeg fundet nogle lysende dioder i Panduro Hobby, der blev monteret på et stykke pap (for at de ikke hang for meget nedad og ikke kunne ses) på hovedet af edderkoppen. Til sidst kom jeg det sorte tæppe over kroppen og syede det fast under bunden af edderkoppen. Der hvor øjnene sad, klippede jeg små huller, så dioderne lige præcis kunne komme igennem.

Voilá, all done! Så er det bare med at finde ud af hvor edderkoppen skal placeres og så sætte benene fast ved at stikke grillspyddene ind i flamingokroppen. Jeg havde som sagt en drøm om at få edderkoppen op på taget, så jeg fik fastgjort kroppen i en Storm P løsning med reb og brændeklodser i tagrenden.

Det så super scary ud om dagen, hvor edderkoppen nærmest lignede at den angreb fra taget, men om aftenen når det blev mørkt kunne man ikke rigtig se den. Vi forsøgte at lyse den op med et par lommelygter på taget, men det blev aldrig rigtig godt. Jeg tror den skal sidde et andet sted næste år, måske helt ude ved vejen, så man ikke kan undgå at se den.

Uhyggelige Halloween hilsner,

Nadia

2 comments on “Halloween: Spider, Spider on the wall, who’s the scariest of them all…”

    • Mange tak. Så må vi se om du har mod på at kaste dig ud i at lave en kæmpe edderkop i fremtiden. Og ellers skal der nok kommer mange andre projekter senere, som ikke er helt så omfattende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *